Chcete sa na niečo opýtať?
(Po-Pia 7:30 - 15:00 hod.)
 
Späť

Continental – v testoch valcuje konkurenciu!

pred 6 dňami
1k
Nastalo obdobie výmeny letných pneu za zimné. Ich výber je veľmi dôležitý, pretože majú vplyv na ovládanie auta a bezpečnosť jazdy. Štruktúra letných pneumatík je tvrdšia a ani s narastajúcou teplotou nestrácajú svoju priľnavosť, preto sú do vyšších teplôt vhodnejšie než pneumatiky zimné. Letné pneumatiky naviac nestrácajú priľnavosť ani za vlhka a mokra, keďže je ich dezén prispôsobený takémuto počasiu.

Existuje mnoho európskych výrobcov pneumatík, ktoré sú dostupné na našom trhu. Líšia sa predovšetkým vlastnosťami, kvalitou a samozrejme aj cenou. Mnoho vodičov si vyberá pneumatiky podľa predošlých skúseností, odporúčaní servisu alebo podľa ceny. Veľa odborníkov odporúča riadiť sa pri výbere pneumatík nezávislými testami.

Pokiaľ sa zameriate práve na testy odborných organizácií, vyberiete si jednoznačne pneumatiky od spoločnosti Continental, ktoré sa umiestnili v celej rade testov na popredných priečkach.

Napríklad podľa odborného časopisu „Gute Fahrt“ je pneumatika PremiumContact 6 skvelá ako na mokrom, tak na suchom povrchu. V aktuálnom teste dosiahla výsledok „veľmi dobrá“ a  „odporúčaná“. V tomto teste bolo zastúpených osem modelov letných pneu v rozmere 245/40R18. Pneumatika bola ohodnotená napríklad za najlepší výkon pri brzdení na mokrej vozovke a získala najlepšiu známku za handling na suchu, jazdný komfort a hluk vnútri vozidla.

Rovnako tak v teste magazínu Auto Zeitung bola pneumatika PremiumContact 6 ocenená najlepšou známkou „veľmi odporúčaná“. Jej hodnotenie znie: Priama, istá, nenápadná, rýchla. Skvelá rovnováha medzi prednou a zadnou nápravou.

Medzi asi najznámejšie testy radíme tie od nemeckého autoklubu ADAC a rakúskeho klubu ÖAMTC, kde sa rovnako ako vo švajčiarskom TCS, pneumatika PremiumContact 6 v rozmere 205/55 R16 V  umiestnila hneď dvakrát na stupni víťazov. V rozmere 225/50 R17 podľa hodnotenia vyniká vo všetkých kritériách svojim nadpriemerným výkonom. Odborníci ocenili najmä vyváženosť vlastností a celkovú všestrannosť. Pneumatika získala najlepšie známky na mokrom povrchu, predovšetkým pri brzdení a handlingu.

Nielen pneumatiky Continental dosiahli dobré hodnotenie. Aj pneumatika Semperit Speed-Life 3 s rozmerom 205/55 R16 z koncernu Continental získala známku „dobrá“ a „veľmi odporúčaná“. Pri hodnotení zaujala na suchej vozovke svojou dobrou presnosťou a krátkymi brzdnými dráhami. Rovnaké hodnotenie dostali aj pneumatiky Uniroyal RainSport 5 a Barum Bravuris 5HM. Obidva modely boli celkovo ohodnotené ako „uspokojivé“ a „odporúčané“. 

Širokú ponuku letných pneumatík, vrátane koncernu Continental, nájdete samozrejme v našom e-shope. V prípade, že potrebujete pri výbere poradiť, obráťte sa na nás, radi vám pomôžeme.

Produkty se filtrují...